ساختمان با هر نوع کاربری، می بایست امنیت افراد را تامین کند. مقاوم سازی ساختمان با هدف افزایش امنیت ساختمان ها در برابر زلزله و بارهای جانبی است که با راه حل های مهندسی شده و حرفه ای انجام می شود. اگرچه هزینه مقاوم سازی ساختمان می تواند برای بسیاری از مدیران پروژه و کارفرماها نسبتا سنگین باشد؛ اما به دلیل اهمیت مقاوم سازی و ایمنی ساختمان، این کار به ضرورت باید انجام گیرد. به طوری که در آیین نامه ها و قوانین جدید طراحی ساختمان نیز مقاوم سازی به عنوان یک اجبار برای ساختمان سازی شناخته می شود. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد هزینه مقاوم سازی ساختمان های مختلف با مجریان پروژه و مهندسین صحبت کنیم.
مقاوم سازی ساختمان چیست؟
مقاوم سازی ساختمان همانطور که از نامش مشخص است، فرآیندی مهندسی است که برای افزایش مقاومت سازه و ساختمان ها انجام میشود. این فرآیند با کمک ابزارها و روش های مختلفی از جمله ژاکت بتنی، ژاکت فولادی، وال پست و وال مش انجام میشود تا در نهایت مقاومت ساختمان در برابر زلزله و بارهای جانبی افزایش پیدا کند.
فرآیند مقاوم سازی ساختمان آنقدر حائز اهمیت است که در سال های اخیر به یک اجبار در ساختمان سازی تبدیل شده است. در اکثر ساختمانهای مدرن و جدید، این فرآیند به طور کامل اجرا شده است. همچنین برای بازسازی ساختمانهای قدیمی و دریافت مجوز نیز، نیاز به انجام فرآیند مقاومسازی ساختمانها وجود دارد.
چرا یک ساختمان نیازمند ترمیم و مقاوم سازی میباشد؟
- خطای انسانی در طراحی : یکی از عواملی که ساختمان را نیازمند بازسازی و مقاوم سازی می کند، خطای انسانی است. در صورتی که خطای انسانی در طراحی رخ بدهد یا قوانین و فرضیات نادرست به کار بروند، نیاز ساختمان به مقاوم سازی افزایش پیدا خواهد کرد.
- تغییر آیین نامه ها : در برخی از مواقع پروسه ساخت ساختمان طولانی می شود و آن قوانینی که در گذشته برای حفظ ایمنی ساختمان به کار برده میشدند، مورد تایید نیستند و دچار تغییر شدهاند. در چنین شرایطی خطای انسانی مطرح نبوده، ولی برای دریافت تاییدیه های لازم باید مجددا ساختمان با آیین نامه جدید ترمیم شود.
- خطاهای اجرایی : مجریان مقاوم سازی ساختمان باید توجه بسیار زیادی به مراحل مقاوم سازی داشته باشند. اما در برخی از مواقع در طی فرآیند مقاومسازی ساختمان، فرآوری و اندازه گیری، خطاهای انسانی رخ می دهد که نیاز به مقاوم سازی ساختمان خواهد داشت.
- مشکلات در مصالح : مصالح ساختمانی دارای خصوصیات خاصی هستند و اگر به درستی انتخاب نشوند، به راحتی دچار خوردگی و خرابی خواهند شد. در صورت خوردگی مصالح و افت کیفیت آن ها به دلیل شرایط جوی، میبایست مراحل مقاومسازی ساختمان مجددا انجام شود.
- اضافه شدن بار روی ساختمان : در صورتی که کاربری ساختمان تغییر کند یا بار جدید به ساختمان اضافه شود، ساختمان مجددا نیاز به مقاوم سازی خواهد داشت. همچنین در صورتی که نیاز به نصب ماشین آلات یا تجهیزات مخابراتی روی پشت بام و سایر بخش های دیگر ساختمان باشد، باید مطابق با بار جدید وارد شده به ساختمان آن را مقاومسازی نمود.
- بلایای طبیعی : با توجه به اینکه خطر زلزله در بسیاری از مناطق تهران و شهرهای دیگر، نگران کننده است؛ مقاوم سازی ساختمان های قدیمی در برابر زلزله بسیار حائز اهمیت بوده و یک موضوع مهم برای مهندسین این حوزه میباشد.
آیا مقاوم سازی ساختمان یک سرمایه گذاری است؟
هر یک از ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و حتی سازه های صنعتی در حال ارائه خدمات و سرویس به مردم هستند تا بتوانند نیازهای مردم را برطرف کنند. ایمنی ساختمان به عنوان یک سرمایه گذاری شناخته میشود. بنابراین، مقاوم سازی ساختمان ها یک سرمایه گذاری است که باید حتما در ساختمان های قدیمی و جدید انجام شود.
اهمیت مقاوم سازی ساختمان ها به قدری زیاد است که در سال های اخیر تغییرات زیادی در آیین نامه های مهار لرزه ای ایجاد شده اند. اگر ساختمان ها بتوانند به درستی مقاوم سازی شوند، احتمال تخریب آن ها در اثر زلزله و بارهای جانبی به حداقل میرسد. بنابراین، برای دوام ساختمان ها و جلوگیری از تخریب ساختمان ها در برابر زلزله، میبایست مقاوم سازی را انجام داد. در غیر این صورت تخریب ساختمان ها به مراتب بیشتر از مقاوم سازی آن ها هزینه بر خواهد بود.
عوامل موثر بر هزینه و قیمت مقاوم سازی ساختمان
مقاوم سازی ساختمان یکی از خدماتی است که در شرکت ها و مجموعه های مختلف مهندسی به افراد سازنده ساختمان ارائه میشود. یکی از فاکتورهای موثر برای انجام اقدامات مختلف در ساختمان ها، هزینه است. ممکن است بسته به شرایط پروژه و ساختمان، هزینه مهار لرزهای ساختمان ها در هر ساختمان با ساختمان دیگر متفاوت باشد. بنابراین، هزینه مقاوم سازی ساختمان تحت تاثیر عوامل بسیار متنوعی بوده که در ادامه مقاله در مورد آن ها صحبت کنیم.
-
هزینه طرح مقاوم سازی ساختمان
یکی از مهم ترین عوامل موثر بر روی قیمت مقاوم سازی ساختمان ها، هزینه طرح مقاوم سازی است. مقاوم سازی با روش های مختلفی از جمله ژاکت بتنی، ژاکت فولادی و وال پست قابل اجرا است که هر کدام از این روش ها پیچیدگی های خاص خود را برای اجرا دارند. بنابراین، نوع طرح انتخاب شده برای مقاوم سازی ساختمان ها بسیار روی هزینه مقاوم سازی موثر است.
-
هزینه مصالح مقاوم سازی ساختمان
متاسفانه همه ما ناظر نوسانات قیمت مصالح در کشور ایران هستیم. از این رو طبیعی است که هزینه مصالح مقاوم سازی ساختمان، نقش مهمی را در قیمت گذاری این خدمات ایفا کند. مصالح مقاوم سازی استفاده شده تحت تاثیر طرح انتخابی هستند. هر چقدر مصالح گران قیمت تری در طرح انتخابی به کار بروند، هزینه اجرا نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به طور مثال، استفاده از مصالح فولادی بیشتر باعث افزایش هزینه مقاوم سازی میشود.
-
هزینه اجرای طرح مقاوم سازی ساختمان
اکیپ های اجرایی و مهندسین باید برای اجرای طرح مقاومسازی ساختمان فعالیت ها و اقدامات مختلفی را انجام دهند. هزینه اجرای طرح های مقاوم سازی بر اساس نوع طرح انتخابی و پیچیدگی آن متفاوت است. در بیشتر موارد، طرحهای پیچیده مانند ژاکت بتنی و فولادی، هزینه اجرایی بیشتری را نسبت به طرحهای سادهتر مانند وال مش دارند. بنابراین، برای محاسبه هزینه اجرای مقاومسازی ساختمان، ضروری است که پیچیدگی طرح را در نظر بگیریم.
-
هزینه تست های تخصصی مقاوم سازی ساختمان
مقاوم سازی ساختمان یک فرآیند پویا است که باید طبق مراحل مختلفی انجام شود تا نتیجه موثری داشته باشد. هزینه تست های تخصصی مقاوم سازی ساختمان که توسط اکیپ های اجرایی و مهندسی انجام می شوند نیز میتوانند روی هزینه مقاوم سازی ساختمان موثر باشند. از این رو در حال حاضر شرکت هایی که تست های کاملا تخصصی و حرفه ای برای مشخص کردن مقاومت ساختمان انجام میدهند، هزینه بیشتری برای مقاوم سازی ساختمان ها دریافت خواهند کرد.
قیمت هر متر مربع FRP چقدر است؟
روش FRP یکی از روشهای مقاومسازی ساختمان است که میتواند با کمک اکیپهای اجرایی نیمه متخصص و متخصص و به انطباق با ضوابط آییننامههای موجود، اجرا شود. در این روش از پلیمرهای تقویتشده برای مقاومسازی ساختمانها استفاده میشود.
هزینه این روش مقاوم سازی سازه ها بر اساس هر متر مربع محاسبه می شود. بنابراین، در ابتدا میبایست هزینه ای را برای طراحی طرح مقاوم سازی در نظر گرفت و به طراحان پرداخت نمود. علاوه بر هزینه طرح، نیاز به محاسبه میزان مصالح ساختمانی استفاده شده برای مقاوم سازی میباشد که در ادامه به آن ها و تاثیرشان روی قیمت اشاره میکنیم.
-
قیمت الیاف FRP
الیاف FRP به صورت یک جهته یا دو جهته بافته میشوند و میتوانند با استفاده از رزین اپوکسی یا ملات در بخشهای مختلفی از ساختمان اعمال شوند. قیمت این الیاف براساس نوع و بافت آنها تعیین میشود. بدیهی است که در صورت نیاز به اجرای الیاف دوجهته FRP، هزینه اجرای مقاوم سازی نیز با این روش بالاتر خواهد رفت.
-
قیمت لمینت FRP
لمینت FRP در واقع مشابه با الیاف FRP بوده که الیاف به صورت چند لایه به همراه رزین روی یکدیگر قرار گرفته اند و ساختار بسیار مستحکمی را به وجود آورده اند. قیمت لمینت FRP میتواند تاثیر زیادی روی هزینه مقاوم سازی ساختمان به روش کامپوزیت FRP بگذارد. به طوری که هر چقدر لمینت گران قیمت تر باشد، هزینه مقاوم سازی ساختمان با این روش نیز بالاتر میرود.
-
قیمت چسب و رزین اپوکسی
چسب و رزین اپوکسی دو نمونه از محصولات پرکاربرد ساختمانی هستند که می توانند برای چسباندن لمینت و الیاف FRP مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل اینکه اجرای چسب و رزین اپوکسی در این روش ضروری است، هزینه مقاوم سازی ساختمان تحت تاثیر قیمت چسب و رزین اپوکسی نیز می باشد.
-
دستمزد اجرای FRP
اجرای FRP نیاز به نیروهای متخصص و اکیپ های اجرایی حرفه ای دارد. اجرای این روش نسبتاً پیچیده است و بسته به نوع پروژه و محل اجرای FRP، اجرای FRP در تیر، ستون، کف و یا دیوار دارای پیچیدگی متفاوت خواهد بود. بنابراین، بخش قابلتوجهی از هزینه مقاومسازی ساختمان با این روش، به دلیل دستمزد اکیپهای اجرایی، تحت تأثیر قرار میگیرد.
هزینه مقاوم سازی به روش کامپوزیت FRCM چقدر است؟
کامپوزیت FRCM یکی از روش های مقاوم سازی است که توانسته تاثیر زیادی روی مهار لرزهای ساختمان ها و سازه های بسیار قدیمی داشته باشد. هزینه مقاومسازی به روش کامپوزیت FRCM را می توان به دو بخش هزینه طراحی و اجرایی تقسیم بندی کرد. هزینه طراحی کامپوزیت FRCM از سوی کارشناسان و مهندسین طراح دریافت و تعیین میشود. بدیهی است که هر چقدر پیچیدگی طراحی بیشتر باشد، هزینه مقاوم سازی نیز بالاتر خواهد رفت. عوامل زیر، عواملی اند که روی هزینه اجرای مقاوم سازی با این روش تاثیر میگذارند.
-
قیمت مش و توری فایبرگلاس
هزینه مقاوم سازی به روش کامپوزیت FRCM تحت تاثیر مصالح مورد استفاده نیز هست. یکی از مهم ترین و اصلی ترین مصالح ساختمانی برای اجرای این روش، مش و توری فایبرگلاس است. توری فایبرگلاس از الیاف شیشه تولید شده و دارای ساختار پارچه ای مانند است. این الیاف در گرماژ و ابعاد چشمه های متفاوتی موجود است. هر چقدر ابعاد چشمه توری فایبرگلاس ریزتر باشد، گرماژ توری نیز بالاتر میرود و علاوه بر آن قیمت مش و توری فایبرگلاس افزایش پیدا میکند. البته مش فایبرگلاس در دو جنس مقاوم به قلیا و معمولی وجود دارد که نوع مقاوم به قلیا به دلیل داشتن پوشش خاص،در محیط های قلیایی استفاده میشود.
-
قیمت پلاستر و ملات FRCM
یکی دیگر از عوامل موثر روی هزینه مقاوم سازی ساختمان به روش FRCM، قیمت پلاستر و ملات است. برای اینکه بتوان مش و توری فایبرگلاس را در محل مورد نظر اجرا کرد، نیاز به پلاستر و ملات است. پلاستر گچی و سیمانی میتوانند بدین منظور استفاده شوند که پلاستر گچی به دلیل داشتن قیمت بالا، چندان مورد توجه افراد قرار نگرفته است. با این حال در صورت نیاز به اجرای توری فایبرگلاس E-GLASS حتما نیاز به اجرای ملات گچی خواهد بود. بدیهی است که هر چقدر کیفیت و میزان ملات استفاده شده بیشتر باشد، هزینه مقاوم سازی نیز بالاتر میرود.
-
دستمزد اجرای مقاوم سازی به روش FRCM
اجرای مقاوم سازی به روش FRCM نیاز به تخصص و تجربه خاصی دارد. از این رو اکیپ های اجرایی این روش مقاوم سازی، باید از روشهای مناسب برای اجرا استفاده کنند. دستمزد اکیپ اجرایی مقاوم سازی به روش FRCM عاملی است که از سوی شرکت های ارائه دهنده این خدمات مشخص میشود و مجریان ساختمان ها نقشی در تعیین این قیمت ندارند. بسته به نوع پروژه، محل پروژه، سختی و پیچیدگی کار، هزینه اجرای مقاوم سازی با این روش مشخص میشود.
هزینه مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی چقدر است؟
ژاکت بتنی روشی برای مقاوم سازی ساختمان است که می تواند تاثیر زیادی روی مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله داشته باشد. در این روش میلگردهای فولادی در اطراف ستون بتنی نصب میشوند و سپس روی آن ها بتن ریزی انجام خواهد شد. این روش میزان مقاومت کششی و برشی ستون های بتنی و کل ساختمان را بالا میبرد. هزینه مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی مانند سایر روش های مقاوم سازی تحت تاثیر طرح طراحی شده و هزینه اجرا است. مهندسین خبره این حوزه باید بر اساس شرایط ساختمان و نیاز آن، میزان میلگردهای مورد نیاز برای اجرای ژاکت بتنی و سایر مصالح را مشخص کنند و نحوه اجرا را طراحی کنند. این هزینهها از سوی مهندسین دریافت میشود. کارفرمایان باید به علاوهٔ آن، برای تهیه مصالح ساختمانی و اجرای این روش مقاومسازی هزینه مشخصی را پرداخت کنند.
-
قیمت چسب کاشت میلگرد
به منظور کاشت میلگرد در ساختمان ها جهت اجرای ژاکت بتنی، نیاز به خرید چسب کاشت میلگرد است. این چسب ها به صورت تخصصی برای چسباندن میلگرد در بتن مورد استفاده قرار می گیرند و دو جزئی هستند. چسب کاشت میلگرد نیاز به گان مخصوص نیز برای تزریق نیاز دارد که باید آن را خریداری کرد. بدیهی است که هر چقدر از چسب های حرفه ای تر و گران قیمت تری استفاده شود، قیمت اجرای این روش مقاوم سازی و البته استحکام کار بالا خواهد رفت.
-
قیمت قالب بندی جهت اجرای بتن
قالب بندی که در اطراف میلگرد انجام می شود تا بتوان بتن را در آن اجرا کرد، نیازمند تجهیزات خاص و اصول اجرایی ویژه است. قیمت قالب بندی جهت اجرای بتن تحت تاثیر عوامل متنوعی بوده و از سوی شرکت های اجرا کننده مشخص میشود. بدیهی است که عامل اصلی تعیین قیمت، سایز قالب بندی است که بر اساس نوع طراحی مشخص میشود.
-
قیمت بتن
قیمت بتن عاملی موثر روی هزینه مقاوم سازی ساختمان با روش ژاکت بتنی است. چرا که یکی از مهمترین متریال های استفاده شده در این روش، بتن است. قیمت بتن تحت تاثیر کیفیت و عیار آن است. بدیهی است که هر چقدر بتن ها با کیفیت بالاتری در ساختمان ها به کار روند، قیمت اجرای مقاوم سازی به این روش نیز افزایش پیدا میکند.
-
قیمت میلگرد
مقاوم سازی ساختمان به روش ژاکت بتنی از ترکیب بتن و میلگرد تشکیل شده است. بنابراین، علاوه بر اینکه قیمت بتن روی هزینه مقاوم سازی ساختمان با این روش موثر است، قیمت میلگرد نیز تاثیر بسیار زیادی دارد. میلگردهای فولادی بر اساس قیمت روز فولاد قیمت گذاری میشوند. از این رو قیمت میلگرد تحت تاثیر شرایط اقتصادی داخلی و ارز میباشد. بدیهی است که هر چقدر تعداد و قطر میلگردهای مورد نیاز برای مقاوم سازی بیشتر باشد، هزینه مقاوم سازی ساختمان نیز افزایش پیدا کند.
-
دستمزد اجرای مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی
برای اجرای مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی، نیاز به اکیپ های اجرایی نیمه متخصص و یک مهندس ناظر برای نظارت روی پروسه انجام کار است. دستمزد اجرای مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی بر اساس متراژ پروژه و شرایط آن تعیین میشود. هر چقدر پیچیدگی اجرا بیشتر باشد، هزینه مقاوم سازی ساختمان نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته دستمزد اکیپ های اجرایی به صورت رقابتی است و معمولا شرکت ها قیمت مشخصی را برای این کار در نظر میگیرند.
هزینه مقاوم سازی ساختمان به روش ژاکت فولادی چقدر است؟
ژاکت فولادی مشابه با ژاکت بتنی در اطراف ستون های بتنی مورد استفاده قرار گیرد. از این روش مقاوم سازی برای افزایش مقاومت ستون ها با فولاد استفاده میشود و نیازی به اجرای بتن در آن نیست. میتوان با پیچ و مهره و قطعات فولادی مختلف، مقاوم سازی ستون ها را با کمک اجزای فولادی انجام داد و شاهد افزایش مقاومت آن ها در برابر نیروهای کششی و برشی بود.
هزینه مقاوم سازی ساختمان به روش ژاکت فولادی تحت تاثیر هزینه طراحی و اجرا است. طراحی ژاکت بتنی نیازمند انجام محاسبات مهندسی و فنی است تا بتوان به بهترین شکل مقاوم سازی ساختمان ها را انجام داد. هزینهٔ طراحی توسط مهندس محاسب و هزینهٔ اجرای ژاکت فولادی به مواد مورد استفاده و دستمزد اکیپهای اجرایی وابسته است. در ادامه، به طور دقیقتر دربارهٔ این موارد صحبت میکنیم.
-
قیمت ورق فولادی
ورق فولادی که برای مقاوم سازی ساختمانها با روش ژاکت فولادی استفاده می شود، در ضخامت های متفاوتی موجود است که هر کدام کاربردهای متنوعی در امر مقاوم سازی دارند. قیمت ورق فولادی عاملی موثر روی هزینه مقاوم سازی ساختمان ها با این روش است که تحت ضخامت و کیفیت ورق های فولادی است. البته باید توجه داشت که قیمت فولاد به صورت روزانه تغییر میکند و شاید نوسانات قیمت زیادی برای قیمت ورق های فولادی وجود داشته باشد.
-
قیمت چسب اپوکسی
چسب اپوکسی برای تثبیت ورق های فولادی روی ستون استفاده میشود. این چسب ها باید مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی داشته باشند. از این رو کیفیت چسب اپوکسی استفاده شده برای این روش مقاوم سازی بسیار مهم است. بنابراین، قیمت چسب اپوکسی که برای این کار استفاده میشود، ممکن است نسبت به چسب های اپوکسی معمولی بیشتر باشد. البته در برخی از موارد نیز اکیپ های اجرایی از اتصالات فلزی برای نصب ورق های فولادی استفاده می کنند که قیمت اجرای آنها متفاوت است.
-
دستمزد اجرای مقاوم سازی به روش ژاکت فولادی
دستمزد اجرای مقاوم سازی به روش ژاکت فولادی که از سوی کارگران و مهندسین اجرایی دریافت میشود، عامل دیگری است که روی قیمت مقاوم سازی به روش ژاکت فولادی تاثیر میگذارد. بدیهی است که هر چقدر پیچیدگی و حجم کار برای این روش بیشتر باشد، هزینه مقاوم سازی نیز افزایش پیدا میکند.
هزینه مقاوم سازی ساختمان های قدیمی به روش وال مش چقدر است؟
مقاوم سازی ساختمان های قدیمی در برابر زلزله با روش وال مش قابل انجام است. وال مش در واقع یک روش مقاوم سازی ساختمان ها نیست، بلکه روشی نوین برای اجرای وال پست در اجزای غیر سازه ای است. در ساختمان های قدیمی به علت عدم اجرای وال پست و با هدف افزایش پایداری سازه ها، میتوان از این روش استفاده کرد.
برای اجرای این روش در ابتدا لازم است که مهندس طراح بر اساس شرایط پروژه و میزان مقاومت لازم، نحوه اجرای وال مش را مشخص کند. طراحی دقیق نقشه های اجرایی وال مش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین، اجرای سیستم وال مش به صورت حرفه ای بسیار حائز اهمیت بوده و نیازمند تجربه و دقت بسیار زیادی است. طراحی سیستم وال مش هزینه بر است که هزینه آن بر اساس نوع نقشه اجرایی و حجم کار مشخص می شود. علاوه بر هزینه طراحی که از سوی مهندس محاسب دریافت می شود، مانند سایر روش های مقاوم سازی هزینه اجرا نیز مطرح است که در ادامه به عوامل موثر روی آن اشاره می کنیم.
-
هزینهٔ مش و توری وال مش، ( با توجه به ابعاد چشمه، گرماژ توری و جنس )
مش و توری وال مش که در روش FRCM و وال مش مورد استفاده قرار میگیرد، می تواند تاثیر زیادی روی مقاومت ساختمان ها داشته باشد. قیمت مش و توری وال مش بر اساس ابعاد چشمه، گرماژ توری و جنس آن مشخص میشود. هر چقدر مش های فایبرگلاس جنس مرغوب تری داشته باشند و ابعاد چشمه آن ها ریزتر و گرماژ آنها بیشتر باشد، قیمت اجرای آنها نیز افزایش پیدا میکند.
-
نوع پلاستر وال مش (در دو نوع پلاستر سیمانی و گچی می باشد)
یکی دیگر از عواملی است که می تواند روی قیمت مقاوم سازی با روش وال مش موثر باشد، نوع پلاستر استفاده شده است که در دو نوع پلاستر سیمانی و گچی موجود هستند. پلاستر سیمانی ارزان قیمت تر بوده که فقط باید با توری فایبرگلاس AR (مقاوم به قلیا) استفاده شود. پلاستر گچی قیمت بالاتری دارد و در عوض می تواند با توری فایبرگلاس ارزان قیمت E-GLASS نیز استفاده شود.
-
تعداد و اندازه پروفیل نبشی
پروفیل های نبشی که برای مهار لبه های دیواری که در آن وال مش اجرا شده است، مورد استفاده قرار میگیرند. می توانند روی هزینه اجرای مقاوم سازی با روش وال مش موثر باشند. تعداد و اندازه های پروفیل نبشی تحت تاثیر نوع طراحی و محل اجرای وال مش است. هر چقدر تعداد این پروفیل ها بیشتر و سایز آن ها بیشتر باشد، قیمت خریدشان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
-
مقدار چسب مورد نیاز
هزینه مقاومسازی ساختمان با روش وال مش به مقدار چسب اپوکسی بستگی دارد که برای نصب توری در گوشهها استفاده میشود. این چسب معمولاً جایگزین نبشها و ناودانیها میشود و هزینهها بر اساس آن محاسبه میشود. در صورت نیاز به استفاده از چسب، هم نوع چسب و هم مقدار آن روی هزینه مقاوم سازی ساختمان تاثیر می گذارند.
-
دستمزد اجرای وال مش متناسب با ابعاد دیوار
دستمزد اجرای وال مش که از سوی اکیپ های اجرایی و مهندس ناظر بر آن ها دریافت می شود، تاثیر مستقیمی روی هزینه نهایی کارفرما برای مقاوم سازی با روش وال مش دارد. به دلیل پیچیدگی کم روش اجرای وال مش، دستمزد اکیپ های اجرایی نیمه متخصص در این روش بسیار به حداقل رسیده است. به طوری که با این روش مهار لرزه ای می توان 30 الی 50 درصد در هزینه های اجرای وال پست صرفه جویی کرد.
نکات مهم در برآورد هزینه و قیمت مقاوم سازی ساختمان که باید بدانید؟
برآورد هزینه و قیمت مقاوم سازی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری و سوله های صنعتی باید با کمک شرکت هایی که در این زمینه صاحب نظر هستند، انجام شود. مصالح زیادی برای اجرای هر یک از روش های مقاوم سازی مورد نیاز میباشند که انتخاب آن ها برعهده شرکت های ارائه دهنده خدمات اجرا می باشد. از طرفی نوسانات زیادی در قیمت برخی از مصالح ساختمانی وجود دارند که میتوانند برآورد هزینه را برای افرادی که در جریان این شرایط نیستند، سخت کند.
علاوه بر این موضوعات، باید بهترین شرکت را برای تعیین قیمت مقاوم سازی ساختمانها انتخاب کنید. چرا که این فرآیند باید با مصالح ساختمانی با کیفیت انجام شود و فقط شرکت های صاحب برند و اعتبار، قیمت اجرای مقاوم سازی ساختمانها را با بهترین مصالح ساختمانی به شما ارائه میکنند. علاوه بر آن انتخاب بهترین روش مقاوم سازی ساختمان و مهار لرزه ای باید بر اساس بودجه کارفرما و شرایط پروژه مشخص شود که این مورد نیز برعهده شرکت های متخصص در این زمینه خواهد بود.
کلام پایانی
در این مقاله در مورد هزینه مقاوم سازی ساختمان با روش های مختلف از جمله کامپوزیت FRCM، وال مش، ژاکت بتنی و فولادی صحبت کردیم. اگر قصد اجرای روشهای مقاومسازی را دارید، باید ابتدا از شرکتهای مجری این روشها در مورد قیمت استعلام بگیرید. سپس کار مقاومسازی را به شرکتهای متخصص و فعال در این زمینه بسپارید.