وال مش چیست؟

وال مش چیست؟

هر دو نوع وال پست یعنی وال مش و وال پست فلزی که همان وال پست قدیمی است یک وظیفه دارند. این وظیفه شامل اتصال تیغه ها و دیوارها به اسکلت سازه و افزایش مقاومت دیواره های سازه و بنای ساختمان در برابر عوامل محیطی است. اما وال مش از یکسری ویژگی ها برخوردار است که سبب شد کم کم وال پست فلزی کنار برود. وال مش نسل نوین وال پست های مورد استفاده در ساختمان های با اسکلت بتنی، فولادی و حتی سوله ها می باشد. به طور کلی وال مش ها ترکیبی از مش فایبرگلاس AR و انواع پلاستر می باشد. کاهش هزینه اجرای ساختمان در کنار افزایش سرعت اجرا از مهمترین مزایای سیستم وال مش می باشد.

سیستم وال مش، یا به عبارت دیگر وال مش، از روش‌های مهار و تقویت دیوارهای غیرسازه‌ای در ساختمان هاست. این سیستم که الهام گرفته از سیستم FRCM (Fabric-Reinforced Cementitious Matrix) است. شامل، مش شبکه ای فایبرگلاس (الیاف شیشه AR) یا مش فیبر کربن، به عنوان تقویت‌کننده پایدار و ملات پلیمری پایه سیمان با مقاومت بالا و فرمولاسیون ویژه است. پلاستر مخصوص، شبکه کامپوزیتی کربن و شیشه را به لایه‌ای مستحکم و مقاوم در برابر بارهای وارده و یا آسیب های جزئی ایجاد شده تبدیل می‌کند. پیش از اجری این سیستم وال پست های مرسوم با استفاده از قوطی و نبشی در کارگاه تولید می‌شوند و معمولاً با نام “وادار” شناخته می‌شدند.

وال مش در نما ساختمان
اجرای وال مش در نمای پیرامونی

6 مزیت سیستم وال مش که باید بدانید!

وال مش امروزه به عنوان بهترین جایگزین وال پست فلزی در ساختمان ها، شامل مزایای زیر است:

  •  در مقایسه با روش های قدیمی، اجرای فوری را در پی خواهد داشت.
  •  در مقایسه با وال پست به مراحل کمتری جهت آماده سازی اجرا نیاز خواهد داشت و نیاز به گذراندن مراحل ضد زنگ در کارگاه نیست.
  • اجرای این سیستم به راحت ترین شکل ممکن صورت می گیرد. حتی افرادی که تبحر و مهارت کامل در اجرا ندارند نیز می توانند آن را اجرا نمایند.
  • به لطف حضور این سیستم، در مراحل نازک کاری دیوار، هیچگونه ترکی ایجاد نشده و اثری از آن دیده نخواهد شد. در حقیقت این اتفاق را می توان یکی از دلایل مهم حذف وال پست ها دانست.
  • این سیستم ساختمانی برخلاف سایر سیستم های سنتی، بی نیاز از اجرای هشتگیر در تقاطع دیوارهاست..
  • روش های سنتی، عملکرد مطلوبی در برابر تست های ریز لرزه از خود نشان نمی دادند. این در حالی است که سیستم وال مش از این مشخصه بهره مند می‌باشد.

‌ویژگی‌های مکانیکی وال مش

این نوع وال‌پست از مش فایبرگلاس ساخته می‌شود که ویژگی‌هایی از قبیل انعطاف‌پذیری بالا، سطح چسبندگی مناسب و مقاومت کششی بالا را داراست. به همین دلیل، وال مش به عنوان جایگزینی مناسب برای وال‌پست‌های قدیمی فلزی محسوب می‌شود و باعث افزایش استحکام دیوارها و کنترل بهتر از دیوارهای غیرسازه‌ای می‌شود.

نوارهای استفاده شده در سیستم وال مش، از جنس توری فایبرگلاس است که در مقابل محیط قلیایی و بازی مقاومت بالایی دارد. این توری‌ها با ابعاد، فواصل و وزن‌های مختلف تولید می‌شوند و بسته به نیاز ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به مزایای فراوان آن نسبت به روش‌های قدیمی، استفاده از این سیستم در ساختمان‌ها رواج یافته و به عنوان بهترین جایگزین برای وال‌پست‌های فلزی معرفی شده است. این سیستم نه تنها به تقویت و استحکام دیوارها کمک می‌کند بلکه از مقاومت بالایی در برابر زلزله و طوفان برخوردار است. به طور کلی، استفاده از سیستم وال مش نشان می‌دهد که فناوری‌های جدید می‌توانند بهبود چشمگیری در صنعت ساختمانی ایجاد کنند و سازه‌هایی با عمر مفید و استحکام بالاتر را فراهم آورند.

مصالح مورد استفاده در سیستم وال مش کدام است؟

این سیستم از مجموعه‌ای از مواد و تکنولوژی‌های پیشرفته تشکیل شده است که با ترکیب مناسب و استفاده هوشمندانه، امکان تقویت سازه‌ها و جلوگیری از تخریب و آسیب به آن‌ها را فراهم می‌کند. در ادامه، به بررسی جزئیات و توضیحات بیشتر در مورد مصالح مورد استفاده در این سیستم خواهیم پرداخت:

مصالح مصرفی در سیستم وال مش
مش فایبرگلاس و پلاستر ساختمانی در اجرای وال مش
  • مش فایبرگلاس

مش فایبرگلاس یا توری فایبرگلاس، از جمله مهمترین موادی است که در ساخت وال مش به کار می‌رود. این محصول از الیاف شیشه‌ای و کامپوزیت تولید می‌شود و دارای ویژگی‌های بی‌نظیری از جمله انعطاف پذیری، مقاومت کششی عالی، مقاومت در برابر ارتعاشات زلزله و مقاومت در برابر عوامل محیطی است. مش فایبرگلاس علاوه بر استفاده به عنوان وال پست از ترک‌خوردگی دیوار نیز پس از نازک کاری جلوگیری می‌کند.

  • پلاستر سیمانی

پلاستر سیمانی یکی از پوشش‌های محافظ بر روی مش فایبرگلاس است. این پوشش دارای لایه پوششی سیمانی است که به سازه‌ها استحکام بیشتری می‌بخشد و از نفوذ آب و عوامل محیطی جلوگیری می‌کند. پلاستر سیمانی به دلیل خواص مکانیکی و شیمیایی خود، به عنوان یک عامل مهم در افزایش دوام و مقاومت سازه‌ها شناخته می‌شود.

  • پلاستر گچی

پلاستر گچی نیز همانند پلاستر سیمانی، یکی از پوشش‌های محافظ است که بر روی مش فایبرگلاس اعمال می‌شود. این پوشش دارای ویژگی‌هایی همچون چسبندگی بالا، جلوگیری از نفوذ قارچ و باکتری، افزایش دوام و کیفیت بالا سازه‌ها است. پلاستر گچی به دلیل خواص عایق‌بندی و جذب رطوبت، به عنوان یک پوشش محافظ کارآمد در ساختمان‌ها شناخته می‌شود.

  • نبشی‌های فلزی

نبشی‌های فلزی یا ناودانی‌های وال مش نیز جهت مهار دیوارها در سیستم وال مش استفاده می‌شوند. این عناصر از جنس فولاد سرد نورد ساخته می‌شوند و با استفاده از رزین‌های اپوکسی بر روی سازه نصب می‌شوند. نبشی‌ها با افزایش استحکام و ثبات سازه‌ها، موجب جلوگیری از تخریب و نابسامانی در آن‌ها می‌شوند. به طور کلی، استفاده از این مصالح در سیستم وال مش، به سازه‌ها استحکام و پایداری بیشتری می‌بخشد و از آسیب‌های ناشی از عوامل محیطی مختلف، مانند زلزله و رطوبت، جلوگیری می‌کند. این ترکیب مواد، به عنوان یک راهکار کارآمد و موثر در صنعت ساختمانی، برای تقویت و نگهداری سازه‌ها بسیار ارزشمند است و نقش مهمی در ایجاد سازه‌های پایدار و ایمن دارد.

مش فایبرگلاس: اصلی ترین عضو وال مش

مش فایبرگلاس یکی از جدیدترین تولیدات در زمینه تقویت و افزایش مقاومت ساختمان‌ها است. این محصول به صورت توری طراحی شده است و از ترکیبات و ساختار خاصی تشکیل شده است که در محیط‌های قلیایی دوام بالایی دارد. ویژگی برجسته مش فایبرگلاس، سبب شده تا این محصول با عنوان “مش فایبرگلاس AR” شناخته شود. استفاده از این محصول در ترمیم سطوح بتنی، درزها و شکاف‌ها بسیار مفید است. یکی از مشکلات شایع در سازه‌ها، ترک‌ آن‌هاست. این ترک‌ها با گذر زمان عمق بیشتری پیدا می‌کنند که می‌تواند مقاومت ساختمان را به خطر بیندازد. برای رفع این مشکل، چندین راه‌ حل ارائه شده است و استفاده از مش فایبرگلاس یکی از بهترین روش‌هاست.

 

با استفاده از این توری و ملات‌های مخصوص می‌توان انواع ترک‌های سازه‌ها را از بین برد. همچنین این متریال به عنوان توری پشت سنگ نیز استفاده می‌شود. در حال حاضر، استفاده از سنگ‌های بزرگ در نما و یا کف ساختمان‌ها رایج شده است و مهمترین چالشی که در زمان اجرا در این سنگ‌ها وجود دارد، شکستگی است. با استفاده از این توری، مقاومت این سنگ‌ها افزایش می‌یابد. نکته جالب توجه اینجاست که توری فایبرگلاس وزن و ضخامت سنگ‌ها را افزایش نمی‌دهد، بلکه فقط مقاومت فیزیکی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

توری الیاف شیشه ای مش فایبرگلاس
توری مش فایبرگلاس در سیستم وال مش

هدف از اجرای وال پست در ساختمان چیست؟

وال پست، به عنوان یک عضو مهم در ساختمان، برای نگهداری و یکپارچه‌سازی دیوارهای غیر سازه‌ای به کار می‌رود. این عنصر، با جداسازی دیوارها از اسکلت سازه، به استحکام و مقاومت بیشتر دیوار کمک میکند. وظیفه اصلی وال پست، انتقال نیروی باد و زلزله به چهارچوب ساختمان است و از تخریب و آسیب دیوارها جلوگیری می‌کند. بنابراین، می‌توان گفت که هدف اصلی اجرای وال پست در ساختمان، افزایش دوام و استحکام دیوارها و سازه‌ها است.

وال پست ها در دو نوع وال پست قائم و وال پست افقی طراحی و تولید می‌شوند. وال پست قائم، با ستون و سایر اجزای قائم سازه موازی اجرا می‌شود و شکل ظاهری این پروفیل به صورت  H است. به وال پست افقی تیرک نیز گفته می‌شود و در دهانه‎‌های بلند و برای کاهش خرابی دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین تمام پروفیل های مورد استفاده برای وال پست باید از نوع ضدزنگ باشند.

مزایای وال مش نسبت به وال پست فلزی

وال مش و وال پست فلزی، هر دو وظایف مشابهی دارند اما وال مش از ویژگی‌های منحصر بفردی برخوردار است که امروز  آن را به انتخاب اصلی مجریان تبدیل کرده است. هزینه اجرای پایین آن و کاهش نیاز به نیروی متخصص، از جمله مزایای آن است. همچنین، اتصالات راحت‌تر و انعطاف پذیری بیشتر در پوشاندن سطوح زاویه‌دار و منحنی، از دیگر مزایای وال مش است. مقاومت شیمیایی بیشتر و وزن کمتر، نیز از دیگر ویژگی‌های مثبت آن است. وال مش، به واسطه نداشتن وادار قائم، از ترک خودگی دیوار ها جلوگیری می‌کند.

اتصال پروفیل های فولادی به تیر فوقانی
مهار خارج از صفحه دیوار با اجرای نبشی

مراحل اجرای سیستم وال مش

با اجرای این سیستم در یک پروژه ساختمانی، مراحل مختلفی را طی می‌کنیم تا دیوارها به درستی مهار شده و مقاومت لازم در برابر نیروهای باد و زلزله را داشته باشند. در ادامه، جزئیات بیشتری از هر مرحله را شرح می‌دهم:

  1. دیوارچینی ساختمان:

قبل از اجرا مش‌‌ها، دیوار باید از هرگونه آلودگی نظیر گرد و غبار، روغن و سایر آلاینده‌ها پاک شود. همچنین، استفاده از مصالح جداکننده مانند فوم تراکم‌پذیر یا یونولیت مهم است تا دیوار از قاب، تیرها و ستون‌ها جدا شود و به طور موثری مهار شود. این مرحله بدون محدودیت طولی انجام می‌شود.

  1. اجرای لایه اول پلاستر (اندود زیرین):

در این مرحله، یک لایه از پلاستر سیمانی یا گچی با ضخامت مناسب بر روی دیوار اجرا می‌شود تا سطح زیرین برای نصب نوار مش آماده سازی شود.

  1. اجرای نوار وال مش:

پس از ایجاد لایه اول پلاستر، نوارهای فایبرگلاس به صورت عمودی روی دیوار نصب می‌شوند. این نوارها با دقت به دیوار متصل شده و گاها موقتاً با میخ به دیوار وصل می‌شوند تا در مراحل بعدی استوار بمانند.

  1. اجرای لایه دوم پلاستر (اندود رویین):

پس از نصب نوارهای وال مش، لایه‌ای دیگر از پلاستر سیمانی یا گچی بر روی آنها اعمال می‌شود تا نوارهای مش پوشانده شوند و یک لایه مقاوم برای دیوار ایجاد شود.

اجرای پلاستر روی توری فایبرگلاس
نحوه پوشاندن مش فایبرگلاس با پلاستر سیمانی
  1. نصب نبشی با چسب اپوکسی:

در مرحله آخر، نبشی‌های منقطع یا ناودانی در فواصل مشخص با دیوار نصب می‌شوند. این نبشی‌ها با استفاده از چسب اپوکسی به دیوار متصل می‌شوند و اتصال محکمی ایجاد می‌کنند تا دیوار به طور کامل مهار شود و قادر به مقاومت در برابر نیروهای باد و زلزله باشد. با اجرای این مراحل، وال مش به درستی نصب شده و دیوارها به طور موثری مهار شده و از تخریب جلوگیری می‌شود.

سیستم وال‌مش در درز انقطاع ساختمان

یکی از نکاتی که در پیوست شش استاندارد 2800 و همچنین نشریه 819 به صراحت تأکید شده است، اجرای وال مش در دو سمت دیوار می‌باشد. با توجه به عدم دسترسی به یک سمت دیوار در درز انقطاع، نصب وال‌مش پشت دیوار و سمت همسایه و سمت درز انقطاع از پرچالش‌ترین سوالات اجرای وال‌مش است. در این حالت می‌بایست مراحل نصب سیستم تغییر کرده و بر خلاف حالت مرسوم که نوار‌های مش بعد از دیوار چینی اجرا می‌گردد، می‌بایست همزمان با تیغه چینی ساختمان اجرا گردد. در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتر در ارتباط با اجرای وال مش در دیوار مشرف به همسایه هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله “مراحل اجرای وال‌مش در درز انقطاع” را مطالعه کنید.

10 نکته که باید هنگام استفاده از سیستم وال مش به آن توجه کنید!

در زمان اجرا بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • برای اتصال نبشی به تیر می‌توانید از چسب اپوکسی استفاده کنید.
  • حتما در اطراف بازشوها از شبکه‌های الیاف استفاده کنید.
  • برای اینکه توری‌ها بر روی دیوار خوب ثابت شوند می‌توانید به طور موقت از میخ استفاده کنید، ولی حتما تثبیت نهایی را از طریق نازک‌کاری انجام دهید.
  • توری‌ها باید در هر دو طرف دیوار اجرا شوند.
  • با قرار دادن تسمه‌های فلزی بر روی الیاف می‌توانید الیاف پایین دیوار را مهار کنید.
  • لبه‌های بالایی تور را بر روی دیوار برگردانید و لبه‌های پایینی را بر روی کف قرار دهید.
  • کیسه‌های حاوی پلاسترهای سیمانی و گچی را در محیط‌های فاقد رطوبت نگه‌دارید.
  • در روش وال مش دیوارهایی که طولشان بیشتر از 4 متر است، نیازی به اجرای وال پست قائم ندارند.
  • برای اینکه از ترک خوردن نازک‌کاری جلوگیری شود فضای بین دیوار و قاب را با مصالح متراکم پر کنید.
  • نیازی به استفاده از بست‌های ارتجاعی U شکل در محل تقاطع دیوارهای بیرونی و درونی نمی‌باشد.
مهار بندی دیوار با روش وال مش
اجرای سیستم وال مش روی اجزای غیر سازه ای ساختمان

آیا وال‌مش مورد تأیید نظام مهندسی و آیین‌نامه‌های ساختمان است؟

مزایای این سیستم برای ساختمان‌ها، توسط نظام مهندسی و آیین‌نامه‌های ساختمان تأیید شده‌اند. تمام مفاد تئوری و ضوابط فنی مربوط به این توری، در آیین‌نامه بین‌المللی ACI 549 ذکر شده است. همچنین آیین‌های نامه‌های داخلی نیز ضوابط فنی و مباحث تئوریک اجرا و طراحی وال مش را بیان و آن را تایید کرده اند.

بندهای‌مرتبط با تاییدیه وال مش

یکی از بندهایی که تاییدیه وال مش را در آیین‌نامه‌های ساختمان نشان می‌دهد پیوست ششم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در مقابل زلزله است. بند پ6-1-4-2-11-1 گزارش کرده است که استفاده از شبکه الیاف، یک روش موثر و نوآورانه برای تقویت دیوار در برابر عوامل محیطی از جمله زلزله می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف، می‌توانید به نشریه‌های مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مراجعه کنید.

ماده 4-9-1 (دیوارها) در مقررات ملی ساختمان، بند 8-5-5-7 (دیوارهای جداگر)، و ماده 6-5-2-2 (ضوابط مربوط به جداکننده‌ها) در مقررات ملی ساختمان به نحوه اجرا و اتصال وال مش ارجاع داده‌اند. وال مش سبب افزایش استحکام دیوار در برابر زلزله، جلوگیری از ترک خوردگی، افزایش استقامت سازه و همبستگی دیوار و اسکلت می‌شود. ضوابط فنی، مشخصات، و نحوه استفاده از وال‌پست در آیین‌نامه‌های طراحی ساختمان در مواجهه با زلزله مشخص شده‌اند.

کنترل هزینه‌های اجرای وال پست در ساختمان با استفاده از سیستم وال مش

وال‌پست‌ها منجر به افزایش هزینه و نیاز به بودجه‌های قابل توجهی برای اجرا هستند. اما سیستم وال مش به کاهش هزینه‌ها منجر شده و حتی با کمترین بودجه‌ها هم قابل اجراست. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که هزینه اجرایی آن نسبت به وال‌پست، پنجاه درصد کمتر است. عواملی که بر قیمت و هزینه اجرای این سیستم تأثیر می‌گذارند و ممکن است تغییراتی را به همراه داشته باشند عبارتند از:

  1. میزان مش استفاده شده در هر متر مربع: افزایش میزان مش در هر متر مربع، هزینه نهایی را افزایش می‌دهد.
  2. سطح کیفیت مش فایبرگلاس: مش فایبرگلاس با کیفیت بالا نتایج بهتری ایجاد می‌کنند و در افزایش مقاومت ساختمان نقش مؤثرتری دارند. برعکس، استفاده از توری فایبرگلاس، نامناسب و ارزان ممکن است تأثیر کافی در تقویت ساختمان نداشته باشد و منجر به خسارات جدی شود.
  3. دستمزد کارگرها: استفاده از کارگرهای ساده نیز می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد.
  4. ابعاد چشمه توری و مش فایبرگلاس: افزایش ابعاد چشمه می‌تواند هزینه‌ها را افزایش دهد و کاهش آن نیز هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.
  5. وزن مش فایبرگلاس: مش‌های سنگین وزن می‌توانند هزینه‌ها را افزایش دهند و مش‌های سبک وزن نیز می‌توانند هزینه‌ها را کاهش دهند.
وال مش در دیوار های داخلی
اجرای مش فایبرگلاس به همراه پلاستر گچی در دیوار داخلی

افزایش سرعت اجرای وال پست با سیستم وال مش

اجرای وال پست با استفاده از سیستم وال مش نه تنها هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه نتایج مثبت دیگری را نیز محقق می‌کند. یکی از مهمترین این نتایج، افزایش سرعت اجراست. این روش در مقایسه با شیوه‌های سنتی، سرعت اجرایی چشمگیری دارد در نتیجه زمان لازم برای به اتمام رساندن کار را نیز کاهش می‌دهد و در این روش حذف وادارهای قائم سبب افزایش سرعت انجام کار می‌شود و به این ترتیب زمان صرف شده برای نصب وادارها حذف می‌شود.

حذف میلگرد بستر در دیوار با سیستم وال مش

در سیستم وال مش، میلگرد بستر حذف شده و احتیاجی به آن نیست. برعکس، در اجرای وال پست نیاز به میلگرد بستر داریم. نوارهای سیستم وال مش به دلیل برخورداری از عناصر سازنده و مقاوم، نیاز به اجزاء مقاوم دیگر مانند میلگرد بستر ندارند و بدون حضور آن‌ها هم عملکرد مثبتی دارند. این موضوع سبب حذف متریال اضافی و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

حذف وادارهای افقی و عمودی فلزی در سیستم وال مش

در سیستم وال مش، وادارهای افقی و عمودی فلزی حذف می‌شوند. بنابراین نیازی به استفاده از این ابزارها نیست. این حذف نه تنها باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود بلکه حرکات خارج از صفحه دیوار نیز قطع می‌شود.

امکان اجرای سیستم وال مش در ساختمان‌های بدون وال‌پست

امکان اجرای سیستم وال مش در ساختمان‌های بدون وال‌پست، بدون تخریب دیوار وجود دارد. این سیستم، به دلیل ماندگاری بالاتر، قابلیت استفاده در انواع دیوارهای سفالی، سیمانی، آجری و … را دارد و باعث اجرای روزافزون این سیستم می‌شود.

عوامل تأثیرگذار بر هزینه اجرا

هزینه اجرا در این سیستم، به عوامل مختلفی وابسته است که در موارد زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنم:

  •  نوع توری وال مش

استفاده از انواع مختلف توری‌های وال مش می‌تواند بر هزینه تأثیر بگذارد. توری‌های با کیفیت بالاتر ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.

  • میزان دستمزد کارگران

استفاده از کارگران حرفه‌ای، هزینه بیشتری نسبت به کارگران ساه دارد.

  • نوع پلاستر

نوع پلاستر مصرفی میتواند در هزینه کل تاثیر گذار باشد برای مثال پلاستر سیمانی نسبت به پلاستر گچی هزینه بالاتری دارد. کیفیت بالاتر نیز ممکن است موجب بالا رفتن هزینه شود.

  • استفاده از روش وال مش به صورت نواری یا  سرتاسری

مسلم است که اجرای این سیستم به صورت سرتاسری، موجب افزایش هزینه اجرا، افزایش مدت زمان اجرا و همچنین افزایش پلاستر مصرفی می‌شود. در نتیجه هر کدام از این روش‌ها ممکن است هزینه‌های متفاوتی داشته باشند.

  • میزان وسعت پروژه

پروژه‌های بزرگتر نیاز به مصالح بیشتر و نیروی کاری بیشتری دارد، در نتیجه ممکن است هزینه بیشتری نسبت به پروژه‌های کوچکتر داشته باشند.

 

اجرای وال پست مش روی دیوار داخلی ساختمان
مقاوم سازی FRCM دیوار های داخلی توسط اکیپ اجرایی

ویژگی‌های سیستم وال مش استاندارد کدام است؟

مش‌های استاندارد از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار هستند. این ویژگی باعث افزایش عمر مفید در برابر عوامل اسیدی، بازی یا دیگر عوامل محیطی می‌شود، که می‌تواند ماندگاری و تضمین کننده‌ی مسلح سازی سازه‌ها باشد. این توری مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. به گونه ای که به هیچ وجه در برابر رطوبت متورم نمی شود. با این ویژگی فضای زیر لایه پوششی سازه تبدیل به مکانی برای رشد قارچ ها و باکتری ها نمی گردد.

به همین دلیل این مصالح از بهترین گزینه ها برای افزایش استحکام سازه های آبی هستند. این نگهدارنده عایق الکتریکی قوی است. لذا در سازه هایی که به عایق الکتریکی نیاز دارند استفاده می گردد. نصب آسان تر نسبت به وال پست های قدیمی از دیگر ویژگی های سیستم وال مش استاندارد است. از این رو پروسه اجرایی این نگهدارنده بسیار سریع تر از وال پست های فلزی تمام می شود.

این نگهدارنده قابلیت های دیگری هم دارد. مثلا از جمع شدن ملات بر روی دیوار جلوگیری می کند یا مانع ترک خوردگی دیوار می شود. همچنین دوام بالایی در بازه زمانی طولانی دارد. سازگاری با پلاسترهای گچی و سیمانی از دیگر ویژگی های این نگهدارنده است. سیستم وال مش استاندارد از حرکت دیوار جلوگیری کرده و از ساختمان ها در برابر عوامل محیطی مخرب محافظت می کند و استحکام کششی و الاستیسیته زیادی دارند.

مشاوره قیمت و خریدمش فایبرگلاس از شرکت وال مش

با توجه به افزایش استقبال از وال مش امروزه کارگاه های مختلفی مشغول تولید این محصول هستند. همانطور که اشاره نمودیم کیفیت و نوع برند تولیدکننده بر قیمت نهایی این محصول تاثیر زیادی دارد. توری‌ها یکی از مهم ترین متریال این سیستم هستند. به همین دلیل نمی توان این متریال تخصصی را از هر مجموعه ای خریداری کرد. خصوصا که این توری ها در انواع و مدل های مختلفی تولید می گردند. در این راستا وبسایت وال مش با تکیه بر تجربه تخصصی خود، انواع محصولات وال مش را با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت به خریداران عرضه می کند. به همین دلیل اگر می خواهید از قیمت به روز این محصول مطلع شوید می توانید با کارشناسان متخصص مجموعه وال مش تماس بگیرید.

 

4.9/5 - (131 امتیاز)

سئوالات متداول برای "وال مش چیست؟"

آیا اجرا و نصب وال مش نیازمند کارگر و نیروی ماهر است؟

نصب و اجرای وال مش بسیار آسان بوده و نیاز به تخصص و مهارتی ندارد.

آیا وال مش مورد تأیید نظام مهندسی و آیین نامه های ساختمان است؟

در بند 4-9-1 (دیوارها) مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان، بند 8-5-5-7، بخش پ (دیوارهای جداگر) مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان و بند 6-5-2-2 (ضوابط مربوط به جداکننده‌ ها) مبحث ششم مقررات ملی ساختمان هم به نحوه اتصال و اجرای وال مش اشاره شده است.

هدف از اجرای وال مش در ساختمان چیست؟

وال مش به عنوان جایگزینی برای سیستم وال پست های فولادی می‌باشد و مقاومت و دوام دیوار را در هنگام وقوع زلزله تامین می‌نماید

چرا وال مش به شکل مشبک و توری ساخته می‌شود؟

به دلیل اینکه شبکه توری به خوبی در پلاستر سیمانی قرار گرفته و به راحتی نصب می‌شود و ماتریسی قوی و یکپارچه می سازد که در برابر نفوذ رطوبت مقاوم است و جلوی ترک خوردگی دیوار را میگیرد.

وال مش چگونه خرید و فروش میشود؟

محصول وال مش به صورت رولی و در ابعاد متر مربع به فروش میرسد مشتریان عزیر می‌توانند ابعاد مورد نیاز خود را به متر مربع و در واحد سطح سفارش دهند.

برای نصب وال مش از چه مصالحی استفاده می‌شود؟

از پلاستر سیمانی یا گچی

منظور از توری فایبرگلاس E-glass چیست؟

این توری فایبرگلاس در صنایعی که نیاز به عایق بودن در برابر الکتریسیته دارد طراحی شده است، برای مثال در ساخت قطعات الکترونیکی و لوازم خانگی و شخصی به کار می‌رود.

یک سیستم وال مش دیوار از چه اجزایی ساخته شده است؟

مش فایبرگلاس، پلاستر گچی، پلاستر سیمانی، نبشی، ناودانی منقطع و انکر اسپایک نگهدارنده.

قیمت وال مش چگونه است؟

سیستم وال مش در ازای کیفیت و کاربردی که ارائه می‌کند قیمت بسیار مقرون به صرفه‌ای در بازار دارد.

مهار وال مش روی قاب سازه‌ای به چه وسیله‌ای انجام می‌گیرد؟

به وسیله نبشی و ناودانی منقطع

فرآیند سفارش دهی و خرید و دریافت محصول از سایت وال مش چند روز زمان می‌برد؟

ظرف دو الی سه روز کاری

سیستم وال مش با معیارها و استانداردهای کشوری همخوانی دارد؟

بله در پیوست ششم استاندارد 2800 و ضابطه‌های مقررات ساختمان درباره جایگزینی وال پست فلزی با سیستم نوین وال مش در بندهای مختلف گفته شده است.

تیم تحریریه وال مش

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا وال مش تولید و منتشر شده است.

مقالات مرتبط


پرسش و پاسخ


14 نظر

    1. سلام و درود، وال مش یا توری فایبرگلاس با انواع دیوارها سازگاری داشته و مناسب است.

  1. با سلام. طی یک اشتباه اجرایی توسط پیمانکار وال پست در یکی از دهانه های ساختمان وال مش اجرا نشده است. ناظر دستور تخریب دیوار چینی و اجرای وال پست را داده است. آیا امکان دارد بدون تخریب دوار چینی وال پست اجرا کرد.

    1. سلام روز بخیر
      امروزه یکی از سوالاتی که از ما پرسیده می شود مهار دیوارهای و دهانه های بدون وال پست می باشد. واقعیت این است با وال پست های سنتی و فلزی امکان مهار دیوار بدون وال پست وجود ندارد و نظر مهندس ناظر ساختمان شما صحیح می باشد و باید دیوار تخریب گردد. ولی یک راهکار دیگر وجود دارد و آن اجرای وال مش است بعنوان جایگزین وال پست فلزی می باشد. در این روش دیگر نیازی به تخریب دیوار نیست و می توان آن را بعد از دیوار چینی هم اجرا کرد. جهت درخواست اجرای وال مش می توانید با هماکران فنی شرکت تماس بگیرید.

  2. سلام
    در نقشه وال مش طراحی شده برای ساختمان ما، اجرای توری وال مش در هر دو سمت دیوار پیشنهاد شده است. دلیل اجرای توری وال مش در دو هر دو طرف دیوار چیست؟

    1. سلام و عرض ادب
      اجرای توری وال مش در دو طرف دیوار صرفا یک پیشنهاد نیست بلکه الزام آیین نامه ای است. براساس نشریه 714 سازمان برنامه و بودجه با توجه رفت و برگشتی بودن بار باد و زلزله، تسلیح دیوار به روش وال مش باید در دو سمت دیوار انجام شود.

    1. سلام روز بخیر
      جهت اجرای وال مش حداقل ضخامت پلاستر کشی در دو لایه قبل و بعد از نصب مش فایبرگلاس می بایست 20 میلیمتر باشد.

  3. سلام
    استفاده از پلاستر سیمانی در نما برای اجرای وال مش یک الزام آیین نامه ای است یا می توان از پلاستر گچی هم استفاده کرد؟

    1. سلام دوست عزیز
      بنا بر ضوابط آیین نامه 2800 و 714 شما می توانید از پلاستر گچی و توری فایبرگلاس E-glass در سمت داخلی و مش فایبرگلاس AR به همرا پلاستر سیمانی در سمت خارجی نما استفاده کنید.

    1. سلام وقتتون بخیر
      از نبشی ها در سیستم وال مش برای مهار خارج از صفحه دیوار در برابر بارهای جانبی استفاده می‌کنند. ابعاد و فاصله نبشی ها از یکدیگر هم با توجه به پروژه شما مشخص می‌شود.
      برای آشنایی بیشتر شما با جزئیات اجرایی وال مش پیشنهاد میکنم به صفحه نقشه‌ وال مش مراجعه کنید.

  4. سلام وقت بخیر
    قصد اجرای وال مش در پروژه ای ویلایی در شمال کشور را داریم آیا این سیستم در برابر رطوبت این شهر مقاوم است؟

    1. سلام روز شما بخیر
      بله سیستم وال مش به نحوی طراحی شده تا مش های فایبرگلاس در بین لایه ای از پلاستر مدفون شود و تحتتاثیر عوامل خارجی قرارنگیرد به همین دلیل میتوان گفت شرایط محیطی شمال کشورمان روی این سیستم تاثیری نخواهد گذاشت

نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *